Stel je kandidaat

Belgaimage-32172419.jpg

Voldoe je aan de selectiecriteria? Kan je je vrijmaken op de 3 geplande opleidingsdata en heb je ongelooflijk veel zin om ondergedompeld te worden in de wereld van de EU?

Bezorg ons dan vóór maandag 27 februari 2023 je motivatiebrief en curriculum vitae via mail naar [email protected]

Geselecteerde kandidaten worden begin maart gecontacteerd.

Over het EU-opleidingsprogramma voor jonge journalisten

Deze opleiding wil jonge journalisten die voor in de EU gevestigde mediakanalen werken, bewust maken van Europese aangelegenheden in het algemeen en met het Parlement verband houdende onderwerpen in het bijzonder. 

Doel van de opleiding is bij te dragen tot een beter begrip van de wijze waarop de EU functioneert, en het bewustzijn te vergroten van het belang van het Parlement, de parlementaire democratie en de waarden waarvoor het staat. De opleiding omvat een module in elk van de deelnemende landen (België, Bulgarije, Kroatië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal en Spanje), gevolgd door een module in Brussel of Straatsburg voor een beperkt aantal journalisten, geselecteerd uit de deelnemers aan de eerste module.

De opleiding voor jonge journalisten is een programma van het Europees Parlement dat wordt georganiseerd door Belga News Agency.

Contact