Selectiecriteria

Profiel:

  • Het opleidingsprogramma is gericht op jonge journalisten. 
  • Kandidaten zijn professionals met reeds bewezen werkervaring in de media. 
  • Zij moeten hun academische studies of beroepsopleiding hebben voltooid.
  • Zij werken reeds voor een nationaal (Belgisch) of regionaal mediakanaal. 
  • Freelancers moeten bewijzen voorleggen van relevante publicaties.
  • Behalve journalisten kunnen andere mediaprofessionals, zoals contentmakers, ​ multimedia managers, tv-auteurs, influencers en dataspecialisten worden toegelaten - indien dit naar behoren wordt gemotiveerd.

Over het EU-opleidingsprogramma voor jonge journalisten

Deze opleiding wil jonge journalisten die voor in de EU gevestigde mediakanalen werken, bewust maken van Europese aangelegenheden in het algemeen en met het Parlement verband houdende onderwerpen in het bijzonder. 

Doel van de opleiding is bij te dragen tot een beter begrip van de wijze waarop de EU functioneert, en het bewustzijn te vergroten van het belang van het Parlement, de parlementaire democratie en de waarden waarvoor het staat. De opleiding omvat een module in elk van de deelnemende landen (België, Bulgarije, Kroatië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal en Spanje), gevolgd door een module in Brussel of Straatsburg voor een beperkt aantal journalisten, geselecteerd uit de deelnemers aan de eerste module.

De opleiding voor jonge journalisten is een programma van het Europees Parlement dat wordt georganiseerd door Belga News Agency.

Contact